Laz Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır yufka
- 200 gr tereyağı
muhallebisi için:
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 kaşık nişasta
Şerbet için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Laz Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır.
- Muhallebiyi yapmak için ilk önce yumurtaları çırpıyoruz.
- Sonra yavaş yavaş sütü ve diğer malzemeleri ekliyoruz. Çırpma işlemine ocakta devam ediyoruz.
- Muhallebi pişene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kıvamı koyulaşınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkaları yarıya ayırıyoruz 20-20 gibi.
- Yağladığımız borcama yufkaları ikişerli ya da üçerli halde diziyoruz ve tereyağıyla yağlıyoruz.
- Yufkaların yarısı bu şekilde borcama yerleştirildikten sonra hazırladığımız koyu muhallebiyi sürüyoruz.
- Sonra kalan yufkalar da aynı şekilde yağlanıp muhallebinin üstünde katlar oluşturulur.
- En son kat da yağlandıktan sonra tatlı küçük olmayacak şekilde eşit parçalar halinde kesilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında kizarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca soğumuş şerbetimiz tatlıya dökülür. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder